Najvažnije informacije na jednom mestu: Sve je spremno za EXIT 2023!

Najvažnije informacije na jednom mestu: Sve je spremno za EXIT 2023!

autor Nikola Đikić

U EXIT Univerzum od 6. do 9. jula, uz podršku Gorkog Lista, sleću predvodnici najtraženije turneje na svetu The Prodigy, rap bogovi Wu-Tang Clan, Gremi rekorder Skrillex, kao i Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Alesso, Viagra Boys, Dimitri Vegas & Like Mike, Claptone, Keinemusik, Hot Since 82, CamelPhat, Ben Böhmer live, Agents Of Time live, Mind Against, Chase & Status, Sofi Tukker, LF System, Mahmut Orhan i Burak Yeter.

Stižu i Layla Benitez, Gioli & Assia live, Gheist live, 8Kays, Marko Nastić, Tijana T, Space Motion, Coeus, Kristijan Molnar, Human Rias, Mene, Ben UFO, Anetha, Avalon Emerson, Carlita, Desiree, Shimza, Cici, Patrick Mason, Partiboi69, Koboyo, Raven, X-Coast, Ignite, Wolfbrigade, Midnight, Cockney Rejects, Exciter, Massacre, The Toasters, Dry Cleaning, Rudeboy, Bojana Vunturišević, Atheist Rap, Pero Defformero, Porto Morto i mnogi drugi. Celokupan program je dostupan ovde.

ULAZNICE

Četvorodnevne ulaznice su rasprodate! U prodaji su i dalje jednodnevne ulaznice, a za sve goste van Novog Sada ostavljen je odgovarajući kontingent na festivalskim kapijama. Informacije o cenama ulaznica se nalaze u sekciji Ulaznice na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Četvorodnevne ulaznice potrebno je zameniti za festivalske narukvice.

Radna vremena i lokacije zamenskih mesta:

CENTAR
utorak, 4. jul: 12-22h
sreda, 5. jul: 12-22h
četvrtak, 6. jul: 12-24h

KAMP
utorak, 4. jul: 12-22h
sreda, 5. jul: 12-22h
četvrtak, 6. jul: 12-24h

TVRĐAVA
utorak, 4. jul: 10-20h
sreda, 5. jul: 10-20h
četvrtak, 6. jul: 10-03h
petak, 7. jul: 18-03h
subota, 8. jul: 18-03h
nedelja, 9. jul: 18-03h

Festivalska narukvica se stavlja na levu ruku, važi za jednog posetioca i omogućava jedan ulazak svakog festivalskog dana u periodu od 19:00 do 03:00 posle ponoći. Festivalsku narukvicu nije dozvoljeno skidati za vreme festivala.

ULAZI

Kapije Exita otvaraju se svakog dana u 19:00, a zatvaraju se u 03:00, nakog čega nije moguće ući na festival. Zbog očekivane velike posete, EXIT apeluje na sve posetioce da na festival dođu ranije, kako bi izbegli gužve na kapijama. U toku jedne večeri posetioci mogu na festival ući samo jednom.

Posetioci su dužni da uvek imaju neki od ličnih dokumenata. Pored festivalskog obezbeđenja, ulaze kontroliše i policija, kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

PROGRAM, SATNICA I MAPA

Program ovogodišnjeg EXIT festivala se nalazi ovde, a satnica će vrlo brzo biti dostupna na festivalskom sajtu i društvenim mrežama.

1x1_mapa

Na Petrovaradinskoj tvrđavi će tokom festivala biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom festivala i svih bina, info pultova, hitne pomoći i slično. Flajere sa mapom festivala i satnicama posetioci mogu pronaći i na info pultovima, kao i kod promotera.

EXIT ĆE OVE GODINE BITI OTVOREN IZ SVEMIRA

U godini kada dostiže razmere EXIT Univerzuma, EXIT će u četvrtak, 6. jula otpočeti jedinstvenim istorijskim događajem – kao prvi festival u svetu otvoren iz svemira, u saradnji sa Komitetom za razvoj svemirskog programa! 

Početak festivala biće obeležen uz čak tri ceremonije otvaranja – prva će otpočeti drevnom kakao ceremonijom praćenom nastupom Sarasvati Druna benda već od 19.30 časova na Pachamama bini, a nastaviće se magičnim performansom alhemičarke zvuka i vizionarke Vylane Marcus u 21 čas na mts Dance Areni.  Uvertiru u najveću od tri ceremonije napraviće filantrop, motivacioni govornik i osnivač globalnog brenda Onnit Aubrey Marcus od 22.30 časova na Gorki List Glavnoj bini, a sve to biće krunisano prvim ikad otvaranjem festivala iz svemira i slanjem moćne poruke svetu! 

FESTIVALSKI KAMP

Exitov kamp, najpopularniji festivalski smeštaj u Novom Sadu, i ove godine će od 4. do 11. jula biti smešten na Štrandu, najlepšoj peščanoj plaži na Dunavu.

Pored standardne ponude koju čine zatvoreni tuševi sa toplom vodom, toaleti, raznovrsna ponuda hrane i pića, prodavnica sa kamperskom opremom, stanica za punjenje elektronskih uređaja i lokeri za lične stvari, posetioci EXIT kampa imaće i muzički program od 17 do 20 časova. Kamp je otvorio svoja vrata, check in i check out biće mogući 24 sata, a recepcija će raditi tokom celog dana i noći sve do 11. jula.

VOZOM NA EXIT!

EXIT festival i Srbija voz ponovo su odlučili da obraduju festivalsku publiku, olakšaju i ubrzaju put do Petrovaradinske tvrđave! I ove godine se uvode posebne linije vozova na relaciji Beograd – Novi Sad, a vožnje će trajati manje od sat vremena. Pored više od 30 redovnih dnevnih polazaka, biće organizovani i dodatni.  

Vozovi će kretati iz pravca Beograda prema Novom Sadu u 00:00 i 01:00 čas, a iz pravca Novog Sada prema Beogradu u 1:30, 2:30, 3:30 i 4:30 časova. Svi vozovi će stajati na železničkoj stanici Petrovaradin, u neposrednoj blizini Tvrđave, kao i na stanicama Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci i Novi Sad. Karte za dodatne linije dostupne su za kupovinu putem mobilne aplikacije ili web sajta Srbija Voza uz popust od pet odsto, kao i na blagajnama i kartomatima.

EXIT MOBILNA APLIKACIJA

Sve važne informacijame o EXIT 2023 izvođačima i nastupima dostupne su i u aplikaciji Woov.

EXIT KARTICA ZA PLAĆANJE

Kartica za plaćanje je zvanično i jedino sredstvo plaćanja za plaćanje pića, hrane i ostalih proizvoda na EXIT festivalu. Biće dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu (samo za posetioce koji borave u kampu). Novac je moguće uplaćivati gotovinski ili platnom karticom. Novac na karticu može da se uplaćuje isključivo u dinarima (RSD). Nije moguća upotreba nijedne druge valute. Korisnici Visa platne kartice automatski stiču pravo na 5-15% popusta na plaćanje pića.

Moguće je povratiti nepotrošena sredstva u svakom trenutku na blagajnama koje su zadužene za to (označene sa „refundacija/refund“). Neophodno je da se refundacija izvrši na festivalu. Naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć. Detaljne infomacije o EXIT karticama za plaćanje nalaze se na sajtu festivala.

Pronađi odgovore na sva pitanja u vezi sa karticom za plaćanje ovde.

EXIT MERCH

Zvanični EXIT merch prodaje se u EXIT shopu u blizini glavnog festivalskog ulaza, nasuprot centralnom Foodlandu. Tu posetioci mogu kupiti dizajnirane EXIT majice, dukseve, cegere i bandane, koristeći EXIT karticu za plaćanje.

PRAVILA EXIT FESTIVALA

DA – rančevi (školski ranac je maksimalna veličina)
DA – šeširi/kape
DA – upaljači
DA – mobilni telefoni i tablet uređaji
DA – naočare za sunce
DA – cigarete i elektronske cigarete
DA – mali kišobrani
DA – kabanice
DA – kapi za čišćenje kontaktnih sočiva
DA – fotoaparati i kamere (uz zvaničnu press akreditaciju)
DA – insulin (sa dijabetičarskim bukletom i ličnim dokumentima)
DA – lekovi (uz originalni izveštaj doktora i originalno pakovanje)

NE – droga i opijati
NE – noževi i ostalo oružje
NE – flaše i konzerve
NE – instrumenti
NE – hrana i piće kupljeni izvan granica festivala
NE – šatori
NE – kućni ljubimci
NE – veliki kišobrani
NE – pokrivači
NE – štapovi za „selfie“
NE – štapovi za GoPro kamere
NE – GoPro kamere
NE – eksterne baterije
NE – dronovi
NE – transparenti sa govorom mržnje uperenim ka verskoj i rasnoj pripadnosti, seksualnoj orijentaciji i sl.
NE – dezodoransi i parfemi

LOST AND FOUND

Lost & Found šator se nalazi na centralnom Foodlandu (nasuprot glavnom festivalskom ulazu) i na njemu posetioci mogu ostaviti bilo šta što pronađu na festivalu (lični dokument, mobilni telefon, novčanik i sl.). Takođe, na pultu se mogu raspitati o predmetima koje su izgubili. Mogu pisati i na mejl lostandfound@exitfest.org.

PARKING

Ne postoji festivalski parking za posetioce. Najbliži parking je na gradskoj strani, pre mosta Duga ili u Petrovaradinu. Saobraćaj u ulicama u okolini festivala za vreme festivala je obustavljen. Vožnja od EXIT kampa do festivala se ne preporučuje. Zbog velikih gužvi na prilazu Petrovaradinskoj tvrđavi i nekoliko zatvorenih ulica u Petrovaradinu, vožnja može potrajati mnogo duže od pešačenja ili prevoza autobusom.

LOKERI

Na raspolaganju su lokeri male i srednje veličine, u kojima posetioci mogu ostaviti lične stvari, uz obezbeđenu struju. Loker se može iznajmiti na festivalu na centralnom Foodlandu na jedno veče ili za sve četiri festivalske večeri. 

PRVA POMOĆ

Na Exitu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba. U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima, postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata, postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba. U slučaju da je posetiocima potrebna bilo kakva pomoć, mogu se obratiti radnicima obezbeđenja u prepoznatljivim fluorescentnim prslucima.

PSIHOLOŠKA PODRŠKA

Štandovi za psihološku podršku posetiocima nalaziće se na više lokacija – u EXIT kampu, na Foodland-u, ali i na OPENS State of EXIT zoni festivala. Cilj je da se posetiocima festivala pruži mesto za predah, podrška pri aktuelnim teškoćama i poverljiv razgovor.

EXIT INFO PULT

​U svakom trenutku​ ​posetioci se mogu obratiti promoterima na info pultu, ​koji se nalazi ​u blizini Gorki List Glavne bine i Foodland-a.

EXIT UŽIVO

Live prenosi određenih EXIT nastupa biće emitovani na Facebook stranici i YouTube kanalu, a fanovi će na Instagram i TikTok nalozima moći da prate najuzbudljivije festivalske trenutke, dok će na Flickr nalogu biti dostupna selekcija najlepših fotografija Exita 2023.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.