LET’S MIX IT VAS POZIVA DA SE PRIJAVITE NA ČETVRTO IZDANJE DJ TAKMIČENJA!

LET’S MIX IT VAS POZIVA DA SE PRIJAVITE NA ČETVRTO IZDANJE DJ TAKMIČENJA!

autor Nikola Đikić
LET’S MIX IT VAS POZIVA DA SE PRIJAVITE NA ČETVRTO IZDANJE DJ TAKMIČENJA!

Let’s Mix It već nekoliko godina unazad svojim DJ takmičenjima, mentorstvom i edukativnim programima radi na afirmaciji domaće DJ scene. Spremni smo za četvrtu generaciju kandidata i prijave za novo izdanje Let’s Mix It DJ takmičenja, koje počinje u prvoj polovini juna i otvrene su do kraja meseca.

I ove godine, svoje takmičarske DJ setove možete slati putem prijavne forme na sajtu www.letsmixit.rs, a uslovi za prijavu su:

  • DJ set u trajanju od 30 minuta u VIDEO FORMATU, uploadovan na YouTube kanal sa obaveznim naslovom Ime / #LetsMixItSilver DJ Takmičenje.
  • Važno je da se na videu, pored kandidata, vidi i DJ oprema i ruke, kako bi naš stručni žiri mogao da oceni tehničke sposobnosti miksanja. Takođe, u opisu videa potrebno je dostaviti i link ka audio setu (uploadovan na SoundCloud ili MixCloud).
  • Mole se kandidati da u kadru ne bude nijedan brend (alkoholnog ili bezalkoholnog pića ili cigareta).

Najbolji kandidati, sa najviše glasova publike i stručnog žirija, ulaze u polufinale takmičenja, nakon čega se dalje, nastupom uživo, takmiče za ulazak u finale i pobedu. Prilikom glasanja, ocenjuje se kompletna prezentacija svakog od izvođača (izbor muzike, tehnika miksanja, fotografije, biografija).

Stručni žiri podeljen je u nekoliko kategorija, kako bi se pokrili svi aspekti vrednovanja kandidata, a kategorije su: di-džejevi i producenti, stručnjaci iz muzičke industrije, predstavnici clubbing medija.

Pobednici takmičenja imaće priliku da nastupaju rame uz rame sa svetskim zvezdama DJ scene i brojnim lokalnim izvođačima, u okviru događaja koje organizuju jedni od vodećih promotera domaće elektronske scene, a to uključuje beogradske, regionalne festivale i klubove, kao i mnogo drugih događaja koji se dešavaju u našoj prestonici.

Pobednike ulaskom u lokalnu elektronsku industriju, osim nastupa, očekuju i mnogobrojne aktivnosti: DJ Akademija, časovi muzičke produkcije (Ableton Live), DJ kurs, Analog DJ (miksanje na gramofonima), kao i mnogobrojne vredne nagrade.

Prevashodni cilj Let’s Mix It platforme jeste izgradnja karijera di-džejeva, kroz mentorstvo, edukativne sadržaje, povezivanje sa kolegama iz regije i Evrope, te negovanje kulture zajedništva.

Izdavačka kuća Let’s Mix It! Records je osnovana ove godine, te ponosno stoji iza jednog broja mladih i brzo napredujućih imena lokalne scene. Kolektiv koji zajedno raste, razvija se i međusobno podržava, je bitan segment koji Let’s Mix It pruža polaznicima. Ovakvim pristupom se akcenat vraća na kolegijalnost i poštovanje umetnika.

Muzički i produkcijski programi su dizajnirani za učenike da uspostave i unaprede svoje veštine, organizujući edukativne kurseve, koji vode etablirani producenti iz naše zemlje. Ideja je da se u mladima probudi kreativna misao i pruži opcija da nauče nešto novo i drugačije, te da sopstvenim angažovanjem i nesputanim istraživanjem stvore svoju autorsku muziku.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.