Amelie Lens: Put od plesnog podijuma do osvajanja trona svetske Techno scene

Amelie Lens: Put od plesnog podijuma do osvajanja trona svetske Techno scene

autor Nikola Đikić

Nije lako pronaći izvođača čiji se vrtoglavi uspon može uporediti s onim koji je za kratko vreme ostvarila belgijska techno diva Amelie Lens.

Nakon što je pokorila neke od najvećih svetskih festivala svojim eklektičnim DJ setovima u kojima donosi techno budućnosti kombinovan sa oldskul elementima, 12. novembra stiže na No Sleep festival, u Glavni hangar Luke Beograd.

Amelie Lens No Sleep Festival 2022 Hangar

Amelie Lens odrasla je na zvucima alternativnog rocka i dance muzike, čiji se uticaji danas mogu prepoznati kako u njenoj produkciji, tako i u selekciji traka koju isporučuje na najvećim svetskim binama. Već kao njukamerka se našla na drugom mestu po zastupljenosti na festivalskim lajnapovima tokom 2018. godine, sa čak 27 održanih nastupa.

Svojim debitantskim EP izdanjem “Exhale” na italijanskom lejblu “Lyase“, Amelie je 2016. godine privukla ogromnu pažnju. Njen talenat i potencijal zapazili su izvođači sa istaknutim mestom na elektronskoj sceni, među kojima i čuveni Maceo Plex i berlinski duo Pan-Pot, za čiji lejbl “Second State” iste godine izdaje EP “Let It Go. Ubrzo nakon toga pridružuje se i nemačkoj andergraund etiketi “ARTS“, za koju objavljuje EP “Weight Of The Land“.

Kao rezidentkinja kultnog belgijskog kluba Labyrinth, pokreće serijal žurki EXHALE i celonoćnim maratonskim setovima demonstrira da veštinom i tehnikom na dekovima parira i svojim kolegama koje su na sceni decenijama unazad. Nedugo potom osniva i sopstvenu etiketu koju naziva “Lenske“, po svom nadimku iz detinjstva. EXHALE vremenom prevazilazi okvire Labyrintha i izmešta se u druge kultne klubove i na bine velikih festivala, na kojima Lens šoukejsuje talentovane njukamere, ali i neke od sopstvenih ranih muzičkih uzora poput Ellen Allien.

U samo nekoliko godina, Amelie Lens dostiže uspeh o kojem mnogi umetnici sanjaju tokom cele svoje karijere, što prepoznaju i uticajni ljudi iz techno zajednice. Pionir detroitske scene Richie Hawtin njen zvuk opisuje kao hipnotički spoj starog i novog, Adam Beyer je 2019. poziva da za lejbl “Drumcode” uradi remiks njegovog kultnog izdanja “Teach Me“, a u leto iste godine apsolutna superzvezda Carl Cox na svom nastupu poziva publiku da skandira njeno ime zajedno sa njim!

Iako se čini da se za tren oka i bez mnogo napora uspela do samog vrha, svemu tome prethodila je njena dugogodišnja opčinjenost klubskom rejv scenom, na kojoj je bila prisutna najpre kao strastveni slušalac. Posvećenost s kojom ova techno umetnica priprema svoje setove – od proučavanja publike neposredno pre nego što stane za DJ pult, do istraživanja popularnih izvođača u gradu u kojem gostuje – čini da, gde god nastupala, svojim fanovima isporuči nezaboravan performans.

Amelie Lens jedna je od najtraženijih predstavnica EXIT porodice i miljenica klupske publike. Prvi put je nastupila na našim prostorima na No Sleep bini Sea Dance festivala, a spektakularnim nastupom predvodila je zvezdani lajnap drugog izdanja No Sleep festivala u Beogradu. Više puta osvojila je i kolosalni podijum Exitove mts Dance Arene, a ove godine po prvi put se pridružila muzičkoj avanturi na Sea Staru u Umagu.

Karte za No Sleep Festival 2022

U prodaji su regularne festivalske ulaznice po ceni od 2.290, uz popust od 40 odsto, i VIP GOLD festivalske ulaznice po ceni od 3.990. Regularne pojedinačne ulaznice mogu se kupiti po poklon ceni od 1.590 dinara, sa uštedom od 40 odsto, dok cena pojedinačnih VIP GOLD ulaznica iznosi 2.790 dinara.

Ulaznice su dostupne na festivalskom sajtu, kao i preko prodajne mreže Gigs Tix, online i na prodajnim mestima.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.