Novi singl novosadskog dvojca Vantiz – “Recovery”

Novi singl novosadskog dvojca Vantiz – “Recovery”

autor Nikola Đikić

Kao Vantiz, dvojac iste vizije iz Novog Sada, Miloš Đurić i Igor Trešnjić, spadaju među najplodonosnijim i ingenioznim producentima i izvođačima globalne EDM scene iz južne Evrope, tačnije Srbije. Danas su za “Lampshade Media” objavili singl “Recovery“,  prvu u seriji novoostvarenih i rezultat dvogodišnjeg eksperimentisanja.

Ubrzo po ulasku na EDM scenu Vantiz su počeli da izdaju za “Skink Records” etiketu, iza koje stoji znani EDM holandski dvojac Showtek. Podržavao ih je i puštao Fedde le Grand, a puštali i Tiesto, i Diplo. Njihov singl “95” dostigao je više od milion i po streamova na Spotify-u, dok je poslednji singl “Can U Feel It” stigao na drugo mesto na Beatportu i održao se 2 meseca među prvih deset. Duo kombinuje mračne duboke ritmove, stvarajući u stvari eksploziju pozitivne, nesputane muzičke energije, sa ritmom i bitovima koji neminovno zavode slušaoca.

“Početak naše saradnje datira još iz 2016. godine.”  – kaže Igor

“Nakon što smo se upoznali i odradili prvi b2b set na festivalu, kao pojedinačni izvođači, počeli smo da pričamo o muzici, industriji, nastupima, te smo shvatili da obojica delimo sličnu viziju, ali i da zajedno možemo mnogo više. Ime ‘Vantiz’ je nastalo zapravo kroz jednu malo smešnu priču. Naime, koren imena potiče od engleske reči ‘vanity’ , što u prevodu znači sujeta, a odnosi se na ono sa čime se susrećemo dugi niz godina u muzičkoj industriji i to je nešto što želimo da promenimo.”

Pesma “Recovery” je nastala za vreme karantina i sama inspiracija za pesmu je bila ta neka kolektivna potreba za oporavkom koju smo na metaforički način ispričali kroz odnos dve osobe.

Vantiz - Recovery Cover

Posle 5 godina konstantnog izdavanja i nastupanja Vantiz je osetio potrebu da se povuče “dok ne pronađemo to nešto u muzici kojoj radimo na šta ćemo biti svim srcem ponosni.” kako sami kažu – nešto što će ih predstaviti baš onako kako oni rezonuju muziku.

“Predhodne dve godine smo radili na razvoju novog zvuka koji će karakterisati svaku našu pesmu.” – kaže Miloš

“Taj karakter pronašli smo u samom pristupu kreiranju muzike. Analogni zvukovi, prijatne melodije, emotivni vokali, a sve to ukombinovano sa ‘mračnim’ zvukom elektronike su samo neke od stvari. Posle uradjenog velikog broja pesama, teško nam je bilo da se odlučimo koja da bude prva u nizu. ‘Recovery’ zaokružuje sve ono što je nama bilo bitno za prvu pesmu, a to je da ima karakter koji sam pomenuo ranije, emotivne vokale uključujući i vokale nas samih, i da je cela svedena tako da je ljudi razumeju i osete. Naravno to ne znači da su ostale pesme teže za razumeti, već da je ‘Recovery’ jedan blagi uvod u naše muzičko razmišljanje. Publika od nas može da očekuje puno iznenađenja, a siguran sam da će svima privući pažnju.”

Kao što pesma pedstavlja prirodan analogni zvuk izveden na moderan način, tako i spot predstavlja spoj prirode i modernog okruženja. Balerina u šumi je ona koja prenosi emociju prirode i plesa duge tradicije, dok je druga balerina snimana u studijskim uslovima, sa koreografijom modernog baleta. Zanimljiva činjenica je da spot sniman u oktobru na 0 stepeni duže od 10 sati, na više od 10 lokacija.

“Ne brinite, balerine su odmah bile ogrnute ćebetom posle svakog kadra.” – kažu Miloš i Igor

“Ceo spot smo mi producirali i organizovali, jer nam je bilo bitno da našu zamisao i viziju dela prezentujemo i vizuelno. Cela pesma zajedno sa spotom je isnpirisana begom od cele sitacije u svetu i pronalaženje nade i oporavka od svega toga.”

Singl “Recovery” dostupan je na svom streaming platformama, a možete ga poslušati ovde.

Featured Photo: Marko Edge

The post Novi singl novosadskog dvojca Vantiz – “Recovery” appeared first on Grotto – The Way Of Life..

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.