Čista petica za 5. Energija fest u Paraćinu

autor Nikola Đikić

Ovogodišnji Energija festival koji je održan u Paraćinu u potpunosti je opravdao svoj naziv, a organizatori zaslužuju čistu peticu – tako bi se u najkraćem mogao opisati jedini festival elektronske muzike u Pomoravlju. Na prostoru bivše kasarne u Paraćinu, tokom dva dana trajanja festivala prošlo je nekoliko hiljada ljudi uz brojne novitete.

Prvi festivalski dan obeležili su nastupi domaćih pop zvezda poput ZOI, Angelline, Fox-a i Sureal-a, na LIVE stage-u, kao i DJ-eva Derek West-a, Millhouse-a, Dejana Milićevića i Wortexx-a.

Alt stage je za to vreme odlično protresla ekipa Šurenja iz Novog Sada, sa d’n’b programom.

Ispalo je da je prvi dan Energije bio samo uvertira za ono što je posetioce čekalo već sutradan. Nakon svega par sati sna i posle najtoplijeg dana u godini, drugi festivalski dan su na LIVE stage-u obeležili nastupi Ognjena, Tare i Sare Jo.

Kao što to na muzičkim događajima ovog tipa obično biva, ubrzo su se svi sa LIVE stage-a preselili na MAIN gde je muziku vrteo slovenački DJ Damir Hoffman, kao uvertira za fantastičnog UMEK-a i Leu Dobričić.

Ništa manje posećen nije bio ni Psy trance program na Alt Stage-u koji su predvodili Stole, Cheda i Electro Silver.

Energija festival je zreo za još barem jedan dodatni dan, često se moglo čuti od posetilaca na prostoru bivše kasarne. Uz tri festivalske bine ovogodišnji događaj je upotpunjen znatno ozbiljnijim osvetljenjem, efektima kao i video produkcijom.

Organizatori su Energiju promovisali dugo što je očito dalo rezultata jer su postioci došli iz svih krajeva Srbije.

Mnogi će prepričavati provod iz Paraćina i narednih meseci, a reakcije na društvenim mrežama su i više nego zadovoljavajuće. Gotovo svi izvođači su preneli atmosferu na instagramu, facebooku i tik-toku deleći video materijale koji znatno podižu imidž mladog festivala čije je izdanje završeno u ranim jutarnjim satima u nedelju.

Izvor: Čista petica za 5. Energija fest u Paraćinu – Kanal M | Radio Televizija Paraćin (rtvparacin.rs)

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.