Kompletiran LIVE stage 10. Fresh Wave Festivala!

Jägermeister LIVE bina jubilarnog Fresh Wave Festivala, okupiće od 11. do 13. avgusta na mističnoj i jedinstvenoj banjalučkoj tvrđavi Kastel najtraženija regionalna muzička imena, a listi potvrđenih izvođača: Buč Kesidi, SENIDAH, Vojko V. Z++ i Kukus Klan sada se pridružuju i kompletiraju lineup Ajs i Timbe (Bad Copy) Krankšvester, Smoke Mardeljano i Grše!

autor Nikola Đikić

Dva od tri iz sastava Bad Copy čine underground deo jednog od najuspešnijih i najuticajnijih hip hop sastava na Balkanu. Ajs i Timbe su reprezent prljavog, beogradskog, hip hop zvuka, a njihov prepoznatljiv stil kreirao je armiju fanova širom regiona. Originalnost. To je ono što ih čini nedokučivim za sve one koji bi hteli da svet bude uokviren, uredno složen i kategorisan u jasne okvire bez mogućnosti slobode izražavanja, fuzije i jedinstvenog muzičkog izraza. Njihovo izražavanje kroz muziku je nešto posebno. 

Кrankšvester hip hop dvojac iz Osijeka vraćaju se na LIVE binu i ponovo će napraviti show za pamćenje! Poznati  po vulgarnim, satiričnim i sarkastičnim tekstovima, muzički balansirajući na margini teatralnog uz evociranje žanrova plesne muzike  i modernog zvuka. Regionalni su nosioci ovog žanra, koji sudeći po brojkama dobijaju sve više na značaju među festivalskom publikom, a pored ostalih obeležiće i ovogodišnju Live binu Fresh Wave festivala!

Grgo Šipek poznatiji pod imenom Grše hrvatski je tekstopisac i reper. Repom se počinje baviti krajem srednjoškolskog obrazovanja te s prijateljem Mateom Đonlićem poznatijim pod imenom ”Đona” osniva grupu III. Čin. Tokom 2016. godine odlazi na rad u Nemačku i paralelno se priključuje grupi 6wild u kojoj provodi kraći period te od 2018. kreće sa svojom solo karijerom, a u narednoj godini osniva izdavačku kuću ”Blockstar Digital”. Kritičari mu predviđaju sjajnu karijeru, a stotine hiljada novih pregleda njegovih pjesama na YouTube-u nezaustavljivo se nižu iz dana u dan. Grše je HC reper, njegov izraz je tvrd, brz, agresivan i prožet old school beat-ovima. Rime su mu oslonjene najviše na socijalnu tematiku i surovi egzistencijalizam, iza kojih se nazire  verbalna i intelektualna širina koja, stavljajući sebe u glavnu ulogu, iz prvog lica, teži tome da brutalno iskreno i s prljave ulice odgovori na izazove savremenog društva “inficiranog” drogom, oružjem, alkoholom, nasiljem i promiskuitetom.

To je rep! Neverovatna lirička veština, prepoznatljiv flow, jasne i ubitačne rime uz tvrdi hip hop zvuk sa prljavim prizvukom ulice glavne su odlike muzičkog izraza Smoke Mardeljana, koji je rep poistovetio sa životom i uverljivo ga živi i prenosi preko čitavog regiona! Dokaz tome su i mnogobrojne saradnje sa izvođačima širom regiona, a pojedine je krunisao i na svom albumu Znaš me, znam te iz 2015. Ja repujem iz 2017. i To je rep iz 2019. godine. Glavni akter Vice-ovog dokumetarca “Ja repujem sam” predstaviće sav raskoš svog talenta publici jubilarnog Fresh Wave-a!

Podsećamo da su putem ticket servisa kupikartu.ba u prodaji Early Bird trodnevne festivalske ulaznice u ograničenom broju i po napovoljnijoj ceni, namenjene najbržim fanovima Fresh Wave Festivala, a povodom jubilarnog izdanja festivala vlasnicima trodnevnih ulaznica na raspolaganju je, i to potpuno besplatno, Fresh Wave Kamp!

Smešten uz bedeme tvrđave Kastel, na levoj obali reke Vrbas, festivalski kamp će, osim kompletne infrastrukture, gastro ponude, bara, DJ stage-a i debele hladovine ispod krošnji višegodišnjih vrba i platana, posetiocima ponuditi i sadržaje na samoj reci, poput raftinga ili vožnje autohtonim i jedinstvenim, tradioconalnim Dajak čamcem.

Kako bi na vreme obezbedili svoje mesto u festivalskom kampu potrebno je da se uz već kupljenu trodnevnu festivalsku ulaznicu prijavite na e-mail: 

camp@freshwavefestival.com ili da to učinite pozivom na broj +387 65 975 106

Napominjemo da je broj mesta besplatnog kampa ograničen, tako da požurite i rezervišite najbolji smeštaj za Fresh Wave 2022.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.