Na Arsenal 12 stižu Roni Size, Inner Circle, Crni Cerak i mnogi drugi!

Slavni DJ i producent Roni Size prirediće spektakl ljubiteljima elektronskog zvuka 1. jula na Exploziv DJ stageu Arsenal festa 12, u Kragujevcu (30. jun – 2. jul), a u prostoru Kneževog arsenala konačno će nastupiti i jedan od najvećih rege bendova svih vremena, Inner Circle.

autor Nikola Đikić

Roni Size je stekao popularnost 1997, kao vođa drum’n’bass kolektiva Roni Size & Reprazent. Svojevremeno je značajno uticao na uvođenje živih bubnjeva i basa na drum’n’bass koncerte, kreirajući tako osoben zvuk. Sarađivao je sa brojnim, žanrovski šarolikim izvođačima – Rage Against the Machine, Everything But the Girl… Prvi pravi solo album „Touching Down“ objavio je 2002, i to izdanje je do dan danas jedno od najprodavanijih što se tiče nezavisnog d’n’b zvuka. Posle diskografske pauze, prošle godine objavio je EP „Edition 1“. Njegovi obožavaoci već su imali priliku da ga nekoliko puta vide u Srbiji, a nastup na Arsenalu biće mu prvi u Kragujevcu.

Poznati su i prvi izvođači nа Garden Stageu. Uvodne večeri, 30. juna, Zastavinom baštom će grmeti Ritam nereda, višestruki povratnici na Arsenal. Sutradan, 1. jula, stižu harizmatični Goran Bare i Majke,  a 2. jula Inner Circle. Nastup slavnih Jamajčana na Arsenalu bio je i ranije najavljivan, pa stopiran zbog pandemije, te će publika u Kragujevcu konačno moći ležerno da uživa uz velike hitove „Sweat (A La La La La Long), „Bad Boys“, „Games People Play“… Inner Circle su nastali još davne 1968. u Kingstonu, a početnu popularnost su im doneli singlovi „Mary, Mary“ i „Music Machine“, kao i jednogodišnja turneja zajedno sa velikim Bobom Marlijem, 1971. U prvoj fazi su postojali do početka osamdesetih, a od 1986. do danas deluju kontinuirano, uz brojne promene u postavi. „Rege je kao Pikaso, ne možeš da ga kopiraš“, slikovito će gitarista i jedan od osnivača grupe, Rogerr Lewis.

Na Gardenu će 2. jula nastupiti i sve popularniji treperi, Crni Cerak, koji zajednički deluju od septembra 2019. Za kratko vreme došli su do  višemilionskih pregleda na „Jutjubu“, čemu je značajno doprineo rad na muzici za bioskopski hit „Južni vetar 2“.

Pred dvočasovni (02.00 – 04.00) nastup koji će Ronnie Size imati 1. jula,  na Exploziv DJ Stage iste večeri stižu Sofa Kru (21.00-23.00), Euphorics & Edge MC (23.00 – 00.00) i Codex i Kastiljas MC (00.00 – 02.00).  Na spisku hedlajnera Arsenala 12 su već, podsetimo, renomirani svetski bendovi Gogol Bordello (30. jun), Placebo (1. jul) i Thievery Corporation (2. jul). Ulaznice za 1. jul koštaju 1.800, za 2. jul 2.000 dinara, a komplet karata za sva tri dana 3.000 dinara.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.