Adam Beyer otvara jubilarni Fresh Wave Festival!

autor Nikola Đikić

Jubilarno izdanje Fresh Wave Festivala ugostiće neke od najcjenjenijih i nauticajnjih izvođača sa svetske muzičke scene ikada, a prvo veliko ime, koje će ovog leta, od 11. do 13. avgusta nastupiti na fantastičnoj tvrđavi Kastel u Banja Luci je ikona techno zvuka, legendarni DJ i producent Adam Beyer!

Adam Beyer će tako po prvi put nastupiti na FW-u, a dašak jedne neverovatne muzičke karijere, koja traje još od 1993. godine, od kada je u stalnom usponu, osvežiće publiku na otvaranju desetog Fresh Wave Festivala! Stalni stanovnik čuvene DJ Magazine TOP 100 Liste, svojim imenom potpisuje šest studijskih albuma, veliki broj singl i EP izdanja i mnoštvo ostvarenih saradanji sa najvećim imenima svjetske elektronske scene!

Švedski techno DJ i producent je na čelu jedne od najuticajnijih i najdugovječnijih izdavačkih kuća Drumcode, koja svoj uticaj na svetskoj muzičkoj sceni, kroz gotovo nebrojene saradnje sa artistima sa svih meridijana, širi još od 1996. godine! Moglo bi se reći da je njegova misija pronalaženje i prezentovanje svetu onog što je u muzici najkvalitetnije i onoga što techno čini tako poželjnim, a osim kroz objave izdanja Drumcode-a, tu misiju ispunjava i kroz Radio show: Drumcode Live, čiji auditorijum prelazi 11 miliona slušalaca sedmično, što ovaj show iz sedmice u sedmicu čini najslušanijim broadcast techno sadržajem na svetu!

Legendarnu “Your Mind” slušaćemo na najvećoj festivalskoj bini u četvrtak, 11. avgusta 2022. godine, a s obzirom na gigantski uticaj koji Adam ima na techno scenu, očekuje nas još mnogo pažljivo selektovanih izdanja, koja će, bez sumnje, obeležiti predstojeće leto i deseto izdanje Fresh Wave Festivala!

Ovogodišnje EP izdanje pod nazivom “Dirty Lagoon” sa oduševljenjem je dočekano na svim relevantnim muzičkim platformama i top listama, a svoju viziju sveta upotpunio je i odlukom da sav profit od ovog izdanja donira svetskim ekološkim organizacijama, što ga suprostavlja komercijalnom načinu razmišljanja i dovoljno govori o tome o kakvom se zapravo izvođaču radi!

Zahvaljujući mnogobrojnim posetiocima, koji su u proteklim godinama postali armija obožavalaca najvećeg muzičkog festivala u BiH, Fresh Wave Festival je prepoznat i nagrađen priznanjima i rado posećen od festivalske publike iz više od 30 zemalja, što Banja Luku stavlja ne samo na regionalnu i evropsku već i svetsku mapu destinacija, koje se jednostavno moraju posetiti, čime je festivalski doprinos društvenim oblastima grada gotovo nemerljiv, a sadržaji namenjeni posetiocima festivala nenadmašan!

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.