Techno DJ i producent Lag izdaje novu ploču

autor Nikola Đikić

Novosadski techno DJ i producent Lag izdaje novu techno ploču, ovog puta za legendarni londonski lejbl “Don’t Recordings” koji vodi niko drugi do Jerome Hill.

Lag-ov zaštitni znak – izlomljen ritam i iscepkani vokali – nadovezani su elementima kako rejv zvukova tako i dub-tehna, stvarajući hibrid koji spaja ere i stilove. Njegov eksplozivni “Don’t” debi EP “Clique Of One” sastavljen je od 4 trake: “Svinja“, “Znoj“, “Frka Frka” i “Ko Si Danas“.

LAG Clique Of One vinyl Dont Recordings

Promoter andergraund kulture, DJ i producent – Lag je jedan od predstavnika novog talasa techno umetnika.

Njegovi brojni DJ nastupi govore mnogo o njegovoj sposobnosti da publici pruži intenzivno sonično iskustvo i povede ih na put kroz brojne nijanse klupske muzike. Blistav kvalitet i vredan rad brzo su ga plasirali u pultove svetski poznatih klubova kao što su Trezor, Berghain, D-Edge, Corsica Studios i mnogi drugi, a njegova izdanja na etiketama kao što su roterdamski “MORD”, londonski “THEM” i berlinski “Elements”, kao i italijanski “KRLF” našla su dom u muzičkim kolekcijama kako mladih klabera, punih energije i željnih nečeg novog, tako i starih rejvera – lovaca na umeće koje iskusno uho sa radošću prepozna.

“Clique of One” EP je još jedan u nizu pokretača podijuma za ples. Dok je numera “Znoj” svoje mesto već našla u Objektovom Essential Mix-u, ovo izdanje naišlo je na podršku brojnih imena svetske scene: Clouds, Paco Osuna, dBridge, Marcel Fengler, Perc, Kangding Ray, Otik, Slam DJs, Peder Mannerfelt, Tzusing, Ame, Randomer, Ben UFO, Etapp Kyle, Eric Cloutier,…

Izdanje je dostupno u digitalnom formatu, kao i u formatu ploče koje dolazi sa sjajnim omotom dizajniranim od strane atact.uk –a, u svetu muzike poznatijeg pod pseudonimima Rhyw i Cassegrain.

Always the best grooves from LAG – wonky, funky, asymetrical goodness.“ -Eric Cloutier

Trake su se naravno našle i na popularnom techno YouTube kanalu HATE.

Novo izdanje novosadskog techno DJ-ja i Lag-a možete kupiti OVDE.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.