Tech House je vladao Beatportom 2021. godine

autor Nikola Đikić

Istraživačka i analitička muzička platforma Viberate, koju je suosnovao Techno veteran UMEK, upravo je objavila svoj godišnji izveštaj “State of Music“. Veliki deo izveštaja pokriva Beatport, uzimajući u obzir ogromne količine podataka kako bi se dobio kompletan uvid u popularnost artista, traka i žanrova.

Podaci pokazuju da Tech House treću godinu zaredom ostaje najpopularniji žanr na Beatportu. 44% od Top 100 pesama na Beatportu su iz tog žanra, a čak 4 u Top 5 su Tech House numere. Najbolja je Guz – Set U Free (Extended Mix) i možete je poslušati na ovom linku.

Top 5 traka Beatport 2021 Viberate

Artisti su zauzeli sledeća mesta: ARTBAT broj 1 u Tech House-u, John Summit je “pokorio” House, Space92 je preuzeo tehno tron, a Break je bio na prvom mestu u Drum & Bass-u.

Izveštaj takođe navodi 10 najpopularnijih etiketa: “Anjunadeep“, “Sink or Swim” i “Ministry of Sound” zauzeli su prva tri mesta, dok su Tech House lejblovi takođe imali uspeha. Prema podacima, sedam od 10 etiketa uglavnom izdaju na Tech House.

Što se žanrova tiče Melodic House & Techno, House, Techno (Peak Time/Driving) i Drum & Bass su među prvih pet najpopularnijih.

Top trake Beatport 2021 Viberate

Da li će se “State of Music” izveštaj objavljivati godišnje?
Radujemo se što smo u mogućnosti da objavljujemo ove podatke. Oni su objektivni i daju nepristrasnu sliku o tome koliko je neko ili nešto popularno. Konzumacija muzike je porasla u 2021. godini, tako da je moj lični cilj za 2022. da iskoristim ove podatke kako bi poboljšao svoju statistiku i mislim da i drugi to mogu učiniti.” – objašnjava UMEK

Na ovom linku vam je kompletan “State of Music” izveštaj sa svim trendovima, najuspešnijim artistima i muzičkim žanrovima za prošlu godinu.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.