Najslušaniji tokom Lockdown-a na Spotify-u #Viberate

autor Nikola Đikić

U najnovijem izveštaju Viberate-a izloženi su umetnici koji su najviše napredovali na Spotify-ju u godini pandemije.

Obzirom na to da su turneje i događaji uživo bili u zastoju dosta dugo – i muzičari i publika su se okrenuli strimingu. Platforma za muzička istraživanja i analitiku Viberate analizirala je brojeve kako bi odredila umetnike koji su ovu situaciju na Spotify-u najbolje iskoristili.

U izveštaju je rangirano pet najuspešnijih umetnika, u svakom od šest najslušanijih žanrova. U Electronicu, najboljih 5 umetnika bili su Ben Böhmer (Nemačka), Yves Tumor (SAD), INZO (SAD), ARTBAT (Ukrajina) i Unknown Brain (Nemačka). Böhmer je pobedio druge sa povećanjem broja pratilaca od 143 odsto, zahvaljujući njegovim izdanjima “Kapadokija” i “Momenti” za 2020. godinu koja su dobila preko 18M strimova.

Umetnici su izabrani u skladu sa svojim rastom sledbenika za 12 meseci, solidnim odnosom slušalaca i preko 100.000 mesečnih slušalaca.

Viberate-ov izveštaj je takođe utvrdio da su Spotify plejliste i TikTok bili veoma uticajni. Numere svakog vrhunskog umetnika ili su postale viralne na TikToku, u nekom trenutku tokom zaključavanja ili su bile uključene u uticajnu plejlistu. Izveštaj takođe pokazuje da je Pop bio najpopularniji žanr na Spotify-ju tokom zaključavanja, a slede Hip Hop, Latin, Rock, R&B i Electronic.

Kompletan izveštaj preuzmite OVDE.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.