Safe Events Serbia – ponovno pokretanje događaja u zemlji!

autor Nikola Đikić

Posle više od godinu dana života bez muzike i festivala stižu konačno pozitivne vesti. Ugledajući se na primere i praksu iz evropskih zemalja poput Španije, Velike Britanije i Nemačke – Exit i Lovefest kreirali su inicijativu pod nazivom Safe Events Serbia, u okviru koje su definisana četiri potencijalna scenarija koja vode ka normalizaciji života i vraćanju muzičkim događajima u našoj zemlji.

Inicijativa Safe Events Serbia pokrenuta je u cilju kreiranja posebnog i proverenog paketa mera, koje je moguće preduzeti kako bi se u Srbiji uskoro mogli organizovati događaji većeg formata.  Osim festivala Lovefest i Exit, inicijativu su podržali i Arsenal fest, Beerfest, Udruženje promotera i tiketing agencija Srbije, kao i pokret Spasimo muziku.

Na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima Grada Beograda doneta je odluka da se protokol Inicijative podnese Vladi Republike Srbije i uz mere propisane od strane Zavoda za javno zdravlje usvoji kao osnovni dokument za postupno vraćanje normalnom životu u celoj Srbiji.

Prema rečima direktorke festivala Lovefest Zlatane Pavlović to je bio drugi konstruktivni sastanak koji su imali sa predstavnicima Grada i zdravstvenih institucija.

“Zadovoljni smo što će već danas protokoli naše inicijative Safe Events Serbia biti poslati Vladi Republike Srbije. Кreirali smo četiri potencijalna scenarija u okviru kojih je moguće vraćanje event industrije na nivo pre pojave virusa, kao i normalizacija života u našoj zemlji, a na Vladi je da odluči da li će ih dopustiti i uz koje mere”, rekla je Pavlovićeva.

Organizator Exit festivala Dušan Кovačević rekao je da su Srbija i Velika Britanija lideri u vakcinaciji, tako da za „otvaranje” treba da uzmemo njihov primer.

“Velika Britanija će od sredine maja dozvoliti događaje do 10.000 ljudi, a od 21. juna ukinuti sve restrikcije. Neophodno je mladima dati viziju normalnog života i poslati poruku nade. Time ćemo ih pozvati da nose maske, da se vakcinišu i poštuju mere opreza. To je najbrži način da prevaziđemo ovu krizu”, istakao je Кovačević.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.