Dobitnici Ambasador nagrade iz Srbije

autor Nikola Đikić

Peta svečana dodela Nagrade Ambasador elektronske muzike, koja je dodeljena u 28 kategorija za najbolja ostvarenja u 2020. godini akterima regionalne elektronske scene, održana je 19. marta 2021. u Centru Gervais u Opatiji.

Dodela nagrade, koju organizuje udruženje Klubska kultura, okupila je u Opatiji predstavnike elektronske muzičke scene iz čitavog regiona, a nagradu Ambasador je osvojilo čak šest izvođača i projekata iz Srbije.

U kategoriji regionalno izdanje godine nagradu je osvojio Andrew Meller za pesmu “Sadcited” objavljenu na etiketi “Sola”, za najbolji konceptualni video stream godine nagrađen je Time:Code, a za regionalni album godineDigging For the Good StuffDejan Milićević objavljen na “Tit Zero” etiketi. Nagradu za najbolju regionalnu radijsku emisiju osvojio je Noćni program Radija Beograd 202 koju vodi Kristijan Molnar, a Blender w/ Marco Carola održan u beogradskom Hangaru osvojio je nagradu najboljeg regionalnog eventa godine. U kategoriji video serijala godine bilo je čak pet nominiranih iz Srbije, a nagradu je osvojila emisija Rejvizija koju produciraju Lošmi Rejver i Miloš Vujović.

Dobitnici nagrada iz Srbije zbog epidemiološke situacije nisu mogli putovati u Opatiju pa su se publici na dodeli obratili putem video poruka. “Veliko hvala svim kolegama na ovoj nominaciji i na podršci, hvala mojoj ekipi na 202 jer radio uvek podrazumeva timski rad i od srca hvala svim slušaocima, njima sam nadam se makar po neki minut olakšao u prošloj godini, a potrudit ću se da to činim i u ovoj.” rekao je Kristijan Molnar u video obraćanju.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.