Ono kada je muzika stala…

autor Nikola Đikić

Kompanija Pioneer DJ objavila je polučasovni dokumentarni film “Distant Dancefloors” na svom YouTube kanalu prošle godine, koji već sa svojim naslovom o „udaljenim podijumima za igru“ daje ideju kako se svet nosio sa događajima koji negativno utiču na elektroniku, plesnu scenu i noćne klubove. Nije teško pogoditi šta su tačno događaji – naravno, reč je o svetskom koronavirusu i njegovom uticaju na elektronsku muziku.

Film nudi sveobuhvatan pogled na ekonomske, psihološke i društvene reperkusije koje je Covid-19 ostavio na klupskoj kulturi, a svoje viđenje prvih pola godine koronakrize dali su i Blond:ish, Eats Everything, Honey Dijon, Luciano i Rebuke, kao i industrijski  menadžeri, diskografi i fanovi.

“Muzika je preko noći morala da prestane, klubovi su bili primorani da se zatvore, festivali i koncerti su otkazani, a hiljade života je bilo u opasnosti”, najavio je u saopštenju pionirski di-džej i dodao da njihov film istražuje odgovore na sva moguća pitanja koja su se pojavila u prilično neočekivanim okolnostima: “Da li će striming postati nova norma? Da li je ovo šansa da popravimo industriju? Kako  je sve ovo imalo uticaja na one čiji životi zavise od industrije? Mogu li plesni podijumi da postoje u doba društvene distance?”

Odgovore pronađite u filmu “Distant Dancefloors”.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.