Sigurno nećete pogoditi koji je najpopularniji žanr elektronske muzike u 2020. godini!

autor Nikola Đikić

Nismo ove godine imali prilike da uživamo previše u muzici na žurkama. Nemogućnost da izlazimo, uticala je na to da muziku koju volimo slušamo u svoja četiri zida, a rezultati će vas možda iznenaditi!

Platforma koju je pokrenuo Umek – Viberate, a koja se bavi muzičkom analitikom, zahvaljujući kojoj je Umek već dugo u samom vrhu na svim muzičkim lestvicama bavila se analizom popularnosti muzičkih žanrova, izvođača i lejblova u 2020. godini, na Beatport-u!

Sa zastojem live događaja, širom sveta, muzičari i lejblovi su se okrenuli strimingu i digitalnim izdanjima. Generalni direktor Beatport-a, Rom Mekdanijels je u Julu mesecu potvrdio da su već zabeležili porast broja izdanja za 10-20% i očekuju da će se taj trend dobro nastaviti i u 2021. godini.

Po analitici platforme Viberate, Tech house trake su najpopularnije na Beatport Top 100 frafikonu, a slede House, Melodic House & Techno i Techno (Peak Time/Driving).

Tech House je najzastupljeniji žanr, sa 39% svih numera u Beatport Top 100, a numera sa najboljim učinkom je “Move Your BodyMarshall Jefferson-a i Solarda.

Ovo je celokupna popularnost muzičkih žanrova u 2020. godini, u poređenju sa 2019. godinom:

Popularnost žanra, takođe odražava uspeh najbrže rastućih etiketa na Beatportu u 2020. godini. Pobednik je Defected, a prati ih Anjunadeep, Club Sweat, 1605

Kada je reč o  najpopularnijim pojedincima,  Dejvid Pen je proglašen za najboljeg House izvođača na Beatportu, od strane Viberata; UMEK je preuzeo Tehno tron; Break je proglašen za najboljeg drum & Bass izvođača. Njihove najuspešnije numere i izdanja,  zajedno sa listom  od 50 najprodavanijih numera godine- detaljno su opisani u izveštaju.

Kompletan izveštaj preuzmite OVDE.

Za sve koje zanima kako vrhunski di-džejovi pristupaju analitici podataka kako bi poboljšali svoje Performanse Beatporta, pridružite se UMEK-u i Viberate-u na besplatnom vebinaru u utorak, 22. decembra: Sačuvaj svoje mesto ovde!

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.