Kako je analitika pomogla UMEK-u da se vrati na techno tron?

autor Nikola Đikić

Od 2018. godine UMEK je napravio osam #1 traka i 46 onih koje su ušle u Beatport Top 100 listu. Njegova izdavačka kuća “1605“, pokrenuta pre 13 godina, takođe je među Top 10 etiketa na Beatportu, potpisujući talente kao što su Cosmic Boys, Space 92 i Teenage Mutants.

Sa ovim rezultatom on je techno artist i vlasnik izdavačke kuće koji je napravio odlične rezultate u poslednjih nekoliko godina i vratio se u velikom stilu na vrh.

UMEK Beatport Viberate analitika

Ali kako je to uradio?
Kombinovanjem svog 30-godišnjeg iskustva u muzičkoj industriji i talenta sa podacima – nešto na šta većina muzičke industrije i dalje ne obraća pažnju.

Da raščistimo jednu stvar: ne možete doći do prvog mesta bez talenta i truda. Podaci to nikada neće zameniti. Ali to je tako veliko tajno oružje koje treba imati. Moji momci iz Viberate-a su od mene napravili pravog statističara, pa dok neki ljudi svakodnevno pregledavaju Facebook, ja sam tamo i gledam grafikone i upoređujem trendove.“, objašnjava UMEK

Ispod je video koji prikazuje kako se UMEK vratio na vrh nakon uvođenja pristupa zasnovanog na podacima.

Proces donošenja odluka u “1605” kući je u saradnji sa sajtom Viberate, platformom za istraživanje i muzičku analitiku čiji je suosnivač UMEK. Njihova analitika nudi jednostavne, ali preko potrebne podatke za umetnike i izdavačke kuće: performanse na društvenim mrežama i kanalima za strimovanje muzike, uvid u publiku i žanrovske trendove, detaljnu Beatport analitiku, čak i kako su umetnici povezani jedni s drugima.

Verujem da je posedovanje pravih informacija jedan od najvažnijih faktora za uspeh u industriji. I voleo bih da pomognem da to bude dostupno što većem broju umetnika. Išli smo dotle da smo organizovali besplatne webinare da bismo sve naučili kako sami mogu da koriste podatke.“, zaključio je UMEK

Možete se pridružiti sledećem webinaru u utorak, 22. decembra 2020, kada će UMEK i njegov menadžer Vasja Veber pokazati kako se koristi Beatport analitika za poboljšanje vašeg uspeha na Beatportu. Više informacija je na ovom linku.

The post Kako je analitika pomogla UMEK-u da se vrati na techno tron? appeared first on Grotto – The Way Of Life..

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.