Google predstavio alat “Hum To Search” za prepoznavanje pesama

autor Nikola Đikić

Sigurno vam se mnogo puta dogodilo da vam se neka melodija, nekad čak i samo delić fraze, zakopa u glavu i ne želi je napustiti, što vam ne bi predstavljalo nikakav problem da možete znati o čemu se radi. Ali ne možete. Pokušali ste to otpevati prijateljima, ali ne pomaže – jednostavno nema dovoljno informacija, a vi nastavljate opsesiju.

E pa Google je upravo predstavio rešenje za takve slučajeve! Značajka nazvana “Hum To Search” sve nedvosmisleno najavljuje samim svojim imenom; reč je o alatu koji korisnicima aplikacije Google ili preko Google Assistent-a omogućuje da odmumlaju ili odzvižde – a ako i otpevaju, tim bolje! – melodiju koja im je zapela u glavi, a rezultati će se pojaviti čim pre, čak i ako nemate savršen sluh.

Koristite li mobilni, otvorićete poslednju varijantu aplikacije, pritisnuti ikonu mikrofona i izgovoriti “koja je ovo pesma?” ili kliknuti dugme “search a song” pre nego što zviždite ili mumlate 10 do 15 sekundi melodijskog parazita koji vas je napao. Na Google Assistant-u je jednako jednostavno, a alat je dostupan na iOS-u na engleskom jeziku te na više od 20 jezika na Androidu.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.