VODI ME NA PLES – Techno bomba koju potpisuju Drzneday i Rectoor

autor Nikola Đikić

Ekipa iz Sarajeva je stvorila ozbiljno zarazan Techno hit o kojem se već nekoliko nedelja unazad priča na svim društvenim mrežama! Neminovno je da će ovo biti jedna od onih numera koje se nalaze na peak-time playlisti velikog broja DJ-eva, a do sada smo uspeli da vidimo isključivo pozitivne reakcije fanova elektronske muzike koje samo dokazuju kvalitet, a u isto vreme i popularnost ovog izdanja. Numera nosi naziv “Vodi Me Na Ples“, a potpisuju je Drzneday i Rectoor, gde na vokalu gostuje Ninna Martinović. EP je izdat za minimalism Records gde u paketu možemo naći i remikse koje su uradili DJ Miloš Vujović i Aldin Đapo aka DJ Djapo.

Amar Hadžihajdarević a.k.a. Drzneday, rođen je u Sarajevu sredinom osamdesetih. Prvi dodir sa elekrtonskom muzikom imao je ’98. godine kada je po prvi put čuo techno i Carl Cox-ov čuveni F.A.C.T. Nakon toga slede godine istraživanja i svega onoga što elektronska muzika u potpunosti predstavlja. Prva amaterska izdanja, prve gaže i ostale popratne “pojave”. Životne prepreke su učinile da na pet godina sve to stane, ali nakon toga 2014. se odlučuje na radikalne promene gde svoj život, vreme i pažnju u potpunosti posvećuje isključivo produkciji i DJingu, što dovodi do preko 150 izdanja na mnogim svetskim etiketama kao što su Prospect Records, Orange Recordings,  minimalism Records, Syncopate… Do sada je uglavnom nastupao u granicama BiH, uz povremene regionalne izlete te je delio DJ pult sa svetskim imenima kao što su Fernanda Martins, Eric Sneo, Juliana Yamasaki… U svojim setovima preferira isključivo svoje trake, te na taj način pokušava da prenese svu eneriju koju je uložio u stvaranje istih.

Rectoor je jedan od predstavnika sarajevske underground elektronske scene, a svoju karijeru u ovoj industriji je započeo 2011. godine. Za sada je naastupao po BiH, Hrvatskoj Sloveniji, Bugarskoj, a DJ pult je delio sa imenima kao što su Dax J, Cristian Varela, Du’Art, Spartaque, T78, Frank Kvitta, Nakadia, DJ Ogi, Tomy Declerque, Ilija Djokovic, Forest People, Dario Sorano, Christian Bonori, Veztax, Gumja, D.R.N.D.Y, Wolt, Jock, Jolly Joke… Njegova izdanja možete naći na etiketama mTechno Records, I AM DIFFERENT, Tauten Records, Tesla Records, Birdcage i naravno na njegovoj ličnoj etiketi minimalism Records.
A&R menadžer je minimalism Records-a Label, a vodi i nekoliko poznatih stranica na socijalnim mrežama poput „I Love Minimal Techno’, ‘Techno Live Sets’, ‘Only Techno’, ‘Ravers Hits’.

“VODI ME NA PLES”
Beatport Release

The post VODI ME NA PLES – Techno bomba koju potpisuju Drzneday i Rectoor appeared first on Grotto – The Way Of Life..

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.