Štab za vanredne situacije Niš: Klubovi samo u “statičnom režimu”

autor Nikola Đikić

Gradski štab za vanredne situacije grada Niša usvojio je 24 preventivne mere u cilju suzbijanja epidemije virusa kovid-19.

Od danas je svaki građanin Niša obavezan da u zatvorenom prostoru koristi masku i održava minimalnu distancu od dva metra.

Okupljanje u zatvorenom prostoru se ograničava na maksimalno 100 osoba, uz minimalnu površinu od četiri kvadratna metra po osobi, poštovanje distance od najmanje dva metra i korišćenje zaštitne maske.

Prema odluci Gradskog štaba u ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru broj gostiju se ograničava na minimalno četiri kvadratna metra korisne površine po gostu, a u delu otvorenog prostora (letnjim baštama) broj gostiju se ograničava na minimalno dva kvadratna metra površine bašte po gostu.

Propisano je da su gosti prilikom dolaska, odlaska u toalet i slično u obavezi da koriste zaštitnu masku.

Diskoteke i klubovi u kojima gosti stoje ili igraju uz muziku mogu da rade samo u “statičnom režimu, odnosno sa stolovima sa mestima za sedenje.

Odlukom Gradskog štaba preporučeno je odlaganje svadbi, krštenja, žurki i drugih proslava sa većim brojem učesnika ili njihovo održavanje sa “minimalno protokolarno potrebnim brojem ljudi”.

Okupljanje na otvorenom prostoru ograničeno je na maksimalno 500 osoba, uz poštovanje minimalne distance od dva metra.

Mere će važiti od 4. do 19. jula, a o njihovom sprovođenju staraće se komunalna policija, inspekcijski i drugi zakonom zaduženi organi.

Izvor: N1

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.