Nicole Moudaber se pridružuje Moniki Kruse na zatvaranju Barutane!

autor Nikola Đikić

Techno ambasadorka i redovan gost klubova na Ibici, londonska producentkinja i DJ Nicole Moudaber pridružiće se Moniki Kruse, jednoj od pionira evropske techno scene, u subotu 26. septembra, na zatvaranju Barutane.

Sve kupljene ulaznice za nastup Nicole Moudaber, kao i za nastup Monike Kruse, važe i za novi datum. Ukoliko nekome novi datum ne odgovara, postoji mogućnost za refundiranje novca. Detaljne informacije o refundaciji, mogu se dobiti putem Cooltix stranice ili putem mejla ticket@cooltix.rs.

Nicole Moudaber Monika Kruse Barutana 2020

Ulaznice za novi datum su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po promo ceni od 890 dinara za regularne karte i 1.390 dinara za VIP, kao i na svim Gigs Tix i Ticket Vision prodajnim mestima.

Nicole Moudaber je promoter, organizator žurki, vlasnik diskografske kuće, radio voditelji i jedna od najpraćenijih DJ-eva i producenata na svetu. Ova dama rođena je i odrasla u Nigeriji, gde su muzički su na nju najviše uticali tribal ritmovi izvođača Fela Kutija, pa samim tim u njenoj produkciji i dan danas dominiraju prepozatljivi bubnjevi. Jedan preiod svog života provela je u Libanu gde je, nakon rata 1996. godine, u okviru Trashy Renaissance party brenda u Bejrut prva dovela velike izvođače kao što su Paul Van Dyk i Anthony Pappa. Nicole se 2000. godine seli u London i ubrzo uključuje u noćni život grada, postaje promoter kluba Turnmills i organizuje svoje žurke pod nazivom Soundworx.

Veličana je od strane New York Timesa, CNN-a, BBC-ja i čuvenih magazina Billboard  i Paper, a takođe je krasila naslovnice časopisa o elektronskoj muzici u nekoliko zemalja. Karijera Nicole Moudaber dostiže vrhunac osvajajući dve nagrade na International Dance Music Awardsu, a njena saradnja sa Skin iz benda Skunk Anansie, na EP-ju “Breed” je bila nominovana za prestižnu Gremi nagradu. Nicole-ina nedeljna radijska emisija “In The MOOD” osvojila je Best Online Music Show nagradu 2016. godine, i emituje se na preko 80 stanica, u 50 zemalja i ima preko 20 miliona slušalaca.

Svoju izdavačku kuću “MOOD Records”, Nicole je osnovala 2013. godine, koja je baza kako za njenu muziku, tako i za muziku drugih umetnika, koja je komplementarna njenom stilu, koji je perkusivan, dubok i dinamičan. Za njen lejbl izdavali su mnogi, od veterana do mladih talenata, uključujući Carl Coxa, Jamie Jonesa, Pan-Pot, Carl Craiga, Danny Tenaglia-ju, Stacey Pullena, Joel Mulla, Carlo Lio-a i mnoge druge.

Moudaber je izdavala za Coxov “Intec Records”, Beyerov “Drumcode” i Jonesov “Hot Creations”. Njeno prvo veće priznanje usledilo je kada je remiskovala Carl Coxovu traku “Chemistry”, koja joj je donela IDMA nagradu 2012. godine. Njen hit remiks “Give Me Luv” od Alcatraza, koji je izdat za “Yoshitoshi”, čiji su vlasnici Deep Dish, našao se na plej listama mnogih DJ-eva, a sama numera je osvojila Best Tech House / Techno Track nagradu, na International Dance Music Awardsu 2016. godine, takođe je bila na prvom mestu techno numera na Beatportu 2015. godine, što je čini jednom od najboljih 20 numera te godine.

Proslavljajući 50. izdanje na svom lejblu MOOD, 2017. godine, Nicole je objavila posebno izdanje – paket remiksa “See You Next Tuesday”, u saradnji sa Carl Coxom, kako bi proslavila ovu priliku. Tim povodom objavila je i “Mood50: The Best of MOOD”, kompilaciju od 17 traka, koju je ona sama miksovala i sastavljala, a pored njenih numera, pojavljuju se i trake njenih kolega: Pan-Pot, Scuba, Victor Calderone i drugih, što je ostvarenje onog najboljeg od “MOOD Recordsa” u proteklih pet godina.

Nicole Moudaber
Photo: Barutana Press

Osim što ima sopstvene večeri po festivalima i klubovima širom planete, Nicole nastavlja sa svojim neumornim rasporedom turneja, predstavljajući miks mračnog i emotivnog techno-a, po svetskim klubovima, uključujući DC-10 na Ibici, Fabric u Londonu, Output u Njujorku i niz događaja iz porodice Ultra, gde je Nicole redovan gost Resistance stejdža, na kom radi kao hedlajner na više kontinenata – Severnoj i Južnoj Americi, Evropi i Aziji.

Boravi u Londonu i na Ibici, sa čestim putovanjima u Njujork, Majami i Los Anđeles, Nicole podržava njujorški Lower Eastside Girl Club, koji pomaže hendikepiranim ženama koje žele da prate svoju strast za muzikom. Nicole je takođe ambasador Udruženja za elektronsku muziku (AFEM), a nedavno je Red Bull pisao o njenoj strasti prema moto sportu, otkrivajući njen dvostruki život profesionalnog vozača trkačkih automobila.

Facebook Event

The post Nicole Moudaber se pridružuje Moniki Kruse na zatvaranju Barutane! appeared first on Grotto – The Way Of Life..

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.