RanchaTek: “Za mene je najvažnije da stvaram iz srca, a u mom srcu je elektronska muzika”

autor Nikola Đikić

Uspeh pop zvezda današnjice meri se u brojkama koje ljudi mogu da vide na platformama kao što su You Tube ili Spotify, a uspeh DJeva se meri u tome koliko superstar DJevi podržavaju i vrte njihove trake. Da bi se to postiglo, traka mora da bude zanimljiva, inovativna, da projektuje energiju koju poseduje DJ, ali pre svega nijedna DJ zvezda neće zavrteti lošu produkciju!

RanchaTek, DJ i producent koji dolazi sa juga Srbije, koji je tokom karijere prošao put od hausa do tehna, gde se zaustavio, ali šta je najvažnije – ovo je artist čije su se trake našle na listama mnogih tehno i haus velikana.

“Ja sam totalno zatečen gde sve može da te odvede strast prema muzici, a posebno koliko smo svi mi podložni promenama tokom muzičkog sazrevanja. Taj naš put treba posmatrati kao evoluciju i svaka promena je zaslužna za ono šta postajemo i kako se profilišemo. Ja sam danas u tehno modu, koji ne znači da to moj poslednji stepenik, ali najvažnije za mene je da stvaram iz srca, a u mom srcu je elektronska muzika“, ponosno ističe RanchaTek.

Pre sedam godina kvalitet njegove produkcije prvo je zapazio Umek, zavrteo mu je prvu traku, što je RanchaTeku odškrinulo vrata za sledeća izdanja. Ime RanchaTek se počelo pojavljivati u setovima i radio emisijama brojnih velikana, kako tehno tako i haus scene.

“Kome ne bi bilo puno srce kada čuje svoju traku u setovima Umeka, Richie Hawtina, Adam Beyera, Cristian Varele, ali i haus velikana Bob Sinclaira, Duke Dumonta, Mark Knighta, ali mislim da su mi vrata u svet elektronske muzke definitivno otvorena 2018. godine kada me je podržao Carl Cox“, podelio je sa nama RanchaTek.

“Opšte je poznato da mladi DJevi moraju da imaju dozu bezobrazluka u sebi, jer bez toga neće izbrusiti svoj talenat i postati unikatni, ali takođe moraju da slušaju i starije i izvuku pouke iz njihovih priča, a posebno one priče o distribuciji svojih traka.”

“Ne trudim se baš da promovišem svoje stvari, ali uvek gledam da nađem izdavače koji to rade savršeno, kako ne bih morao i to da radim. Mislim da je bolje da to vreme iskoristim za nešto kreativno, ali uvek sam šaljem svoje trake većim imenima čim ih završim, jer najbolja promocija za artista je da ga podrže veliki”, otkrio nam je RanchaTek, ali se osvrnuo i na drugi vid promocije.

“Naravno tu su uvek i YouTube kanali koji podrzavaju kvalitetnu muziku, na primer FingR86 i Dark tech Channel, kao i Instagram profili: RaveOn, technoNationSerbia, RaveFamily i mnogi drugi”, kaže RanchaTek.

Ableton se izdvojio kao jedan od omiljenih programa za produkciju kod DJeva, a RanchaTek u njemu radi već 9 godina i ističe da je najbitnije biti kreativan, inovativan, ali i jednostavan.

Omiljeni VST nemam, uvek koristim nešto drugo, nešto drugačije, a što se tice hardvera obožavam tastaturu i miš”, kaže kroz smeh RanchaTek.

“Kada završim traku jedva čekam da je eksportujem i prezentujem drugima, i dok je prezentujem na bini osećam se podjednako lepo kao i dok je stvaram”, otkriva nam ovaj DJ i dodaje da je jedini problem koji ima nespavanje, jer bilo da je DJ ili producent, u krevet leže tek sa prvim ili drugim zracima sunca.

 

Izvor: svastara.live

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.