Treći vikend u Barutani uz prvo strano gostovanje u Beogradu

autor Nikola Đikić

Treći vikend sedme sezone kultne Barutane, na Kalemegdanu, posvećen je prvom stranom gostovanju u Beogradu, kada je reč o izvođačima sa svetske elektronske scene. U petak 19. juna, Lehar,  jedan od producenata i DJ-eva sa Solomunove izdavačke kuće Diynamic, nastupiće po prvi put u ovom beogradskom letnjem klubu.

Lehar je poznat po emotivnim kompozicijama i setovima, a za sebe kaže da i dalje uspeva da sačuva mladalačku strast prema muzici i žurkama. Njemu će se pridružiti mladi Coeus, kojeg nazivaju draguljem srpske elektronske muzike, čija se numera “Eden” našla na kompilaciji ugledne etikete “Afterlife”, sa kojom popularni dvojac Tale Of Us promovišu svoj unikatni zvuk širom planete; polovina avangardne, andergraund grupe muzičkih kreativaca – Kolektiv Base, u sastavu Fluid Zbodi koji preferira andergraund tech house, definišu ga pomalo mračnije melodije praćene tvrdim gruvom, ali uživa u tome da povremeno zađe u funky tech house i X-am, čiju muziku karakterišu groovy i tech house ritmovi ispunjeni tribalnim perkusijama, orijentalnim vokalima, melodijama, ali i takođe njegovom voljom da zađe u tamne i mračne uglove techno-a; i gost iz Sarajeva – Luka Čikić, koji se nedavno pridružio Garden of Dreams ekipi, a svoju publiku voli da odvede na muzičko putovanje koje ruši granice žanrova elektronske muzike, dok ga posebnim čini preferencija fuzije mračnih melodija i ritmičnih zvukova, sa elementima afro perkusija i indie vajba.

Ne postoje reči kojima mogu objasniti koliko sam uzbuđen i koliko sam dugo čekao da puštam muziku na pravom nastupu… Draga publiko, jedva čekam da se ponovo vidimo  i plešemo zajedno u Barutani. Siguran sam da će biti nezaboravno!” – poručuje Lehar beogradskim klaberima, uoči svog gostovanja.

Kada je reč o Leharovoj produkciji, kompozicije koje pravi su ne samo emotivne već i intuitivne i osnova su kreativnog procesa ovog pravog umetnika. Leharov debitantski EP “Sargas” na Offenbachovom lejblu “Connaisseur Recordings” stavio ga je na mapu moderne elektronske muzike i predstavlja njegov muzički manifest, koji je mešavina zvukova i atmosfere dramatičnih efekata karakterisanih intimnim bas linijama i intrigantnim melodijama. Leharovi emotivni DJ setovi refleksija su njegovog pristupa životu koji je veoma spontan i strastven. Zajedno sa Musumecijem i Oldericom, osnovao je izdavačku kuću “Multinotes”. Takođe, zajedno sa Musumecijem predstavio je novi koncept jednodnevnih događaja, pod nazivom MUSE, čiji je Barutana bila domaćin pre dve sezone.

Naredne večeri, u subotu 20. juna, klabere će zabavljati neki od omiljenih regionalnih umetnika. Kristijan Molnar, poznat po svojim allnighterima, radijskoj emisiji Kristalizacija, ali i po tome što se u njegovim setovima može čuti širok spektar muzike, od sporijih srceprajućih traka, do plesne muzike – od melodičnog, deep techno-a i njujorškog house-a, do disco-a, soula i modernog talasa. Molnar nam sprema specijalni b2b set sa nagrađivanim i trenutno najtraženijim bosanskohercegovačkim DJ dvojcem – After Affair, koji stoje iza koncepta Garden of Dreams. Srž njihovog autentičnog zvuka je house muzika, dok paralelno crpe energiju i iz drugih elektronskih žanrova. Njima će se pridružiti domaći multitalent Runy – izdavač, promoter, DJ i producent, koji je poslednje dve godine obeležio serijom nastupa u klubovima i festivalima u regionu.

Kristijan Molnar After Affair Runy Barutana

Pojedinačne ulaznice su dostupne putem Cooltix onlajn platforme, kao i na svim Gigs Tix i Ticket Vision prodajnim mestima, po pretprodajnoj ceni od 500 dinara.

Krajem juna meseca, brazilski techno superstar Victor Ruiz, autentičan umetnik prepoznatljivog zvuka, debitovaće u Barutani. Nastup nekadašnjeg rokera, koji sada neguje jedinstven futuristički ton, koji je istovremeno uzbudljiv i plesan, zakazan je za petak 26. jun. Godinama unazad Ruiz je poznat po visokokvalitetnoj produkciji, zbog koje je veoma cenjen na techno sceni, a često ga upoređuju sa artistima kao što je Maceo Plex. Njegovi neoficijalni editi klasika su veoma popularni i predstavljaju vrstu omaža muzičarima koji su uticali na njega, dok su sastavni deo Ruizovih nastupa. Neki od najpopularniji su “Breathe” od The Prodigy, “Children” od Roberta Milesa, “Everything Counts” od Depeche Mode i “Teardrop” od Massive Attack.

The post Treći vikend u Barutani uz prvo strano gostovanje u Beogradu appeared first on Grotto – The Way Of Life..

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.