Barutana – vikend otvaranja 2020!

autor Nikola Đikić

Barutana, jedan od najpopularnijih letnjih klubova, koji je već dve decenije okupljalište ljubitelja elektronskog i alternativnog zvuka, ponovo otvara svoja vrata sledećeg vikenda.

Sedma sezona kultne Barutane počinje u petak 5. juna nastupima lokalnih di-džej heroja, kada će publiku na muzičko putovanje povesti: Marko Nastić, di-džej i producent koji je nedavno proslavio dve decenije uspešne karijere i jedan je od najaktivnijih domaćih di-džejeva u inostranstvu koji je nastupao sa mnogim zvezdama elektronske scene; Andrew Meller, producent koji osvaja svetske top liste, kao i bine velikih festivala poput UNTOLD-a i Amsterdam Dance Event-a i koji je zahvaljujući remiksu pesme Born Slippy, jednog od najuticajnijih elektronskih bendova današnjice – Underworld, ostavio trag na globalnoj elektronskoj sceni; Vladimir Dragaš koji je u di-džejigu od davne ’95. godine primarno se fokusirajući na psychedelic trance pravac, da bi se tokom godina pronašao u minimal i techno zvuku, okrećući se groove-u i atmosferičnim elementima elektronike i Kid Kimi koji propagira poseban muzički spektar, dok u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima, a njegovi nastupi uvek su fuzija ambient-a, deep-a, dub-a, house-a i techno-a, dokazujući da di-džejing ne zna za granice.

Vikend otvaranja nastavlja se i sledeće večeri, te će u subotu 6. juna za muziku i dobru zabavu biti zaduženi: Marko Milosavljević, miljenik domaće publike i strastveni kolekcionar ploča, koji ima pozamašnu zbirku vinila koja ne poznaje vremenska i žanrovska ograničenja, od techno-a, house-a, disco-a, do soul-a, funk-a, boogie-ja; Ilija Djoković, jedan od lokalnih muzičkih talenata u usponu koji je pošle godine postao član Drumcode familije i nesumnjivo je jedan od najboljih techno producenata sa naših prostora, a našao se i na 7. mestu najprodavanijih izvođača na Beatport-u 2019. godine i mladi Coeus, momak kojeg nazivaju draguljem srpske elektronske muzike, član je ugledne etikete Afterlife, dok njegovu muziku redovno vrte velikani kao što su Tale of UsAdriatique i Oliver Koletzki.

Ulaznice za vikend otvaranje kluba Barutana dostupne su putem Cooltix platforme, po ceni od 800 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice 500 dinara.

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.