Ipak će biti sezone na Ibici?

autor Nikola Đikić

Španski premijer Pedro Sanchez najavio je da će se zemlja ponovno otvoriti stranim turistima od jula. Sanchez podstiče strance da krenu s planiranjem odmora u Španiji, uz poruku da je toj zemlji potreban turizam, a turizmu je potrebna sigurnost ponude odredišta. ”Jamčimo da turisti neće rizikovati, niti će doneti bilo kakav rizik našoj zemlji”, poručio je. Za sve ljubitelje žurki, to znači da se za turiste otvara i Ibiza.

Do sada su se svi koji su ulazili u Španiju iz inostranstva, uključujući i španske državljane, morali samoizolovati na 14 dana. Nejasno je hoće li ta mera biti na snazi i dalje, tokom jula.

Uoči ove izjave španskog premijera, već se najavljivala mogućnost otvaranje Ibize za turiste a ova je njegova izjava samo potvrdila tu mogućnost. To sad znači da se klubovi mogu početi pripremati za ponovno otvaranje. Naime, klubovi na Ibizi, otkazali su sve svoje planirane događaje za maj i jun.

Pozorišta, koncerti, klubovi i barovi u Španiji moći će se otvoriti, ali s kapacitetom rada od 30%. Predstave i koncerti mogu se održavati od 25. maja, a klubovi i barovi moraju sačekati 8. jun za početak rada.

Inače, ova najava Pedra Sancheza dolazi nakon demonstracija pristalica krajnje desne stranke Vox, koji su protestvovali protiv strogih mera koje je preduzela španska vlada usled pandemije koronavirusa. Iz Voxa su optužili Sancheza, koji pripada španskoj Socijalističkoj radničkoj stranci, da provodi mere koje su dovele do “nezaposlenosti i bede”.

Izvor: MixMagAdria.com

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.