Holandija: Bez vakcine nema masovnih događaja

autor Nikola Đikić

Situacija sa koronavirusom postaje sve ozbiljnija širom sveta, naravno svi pate zbog toga, ali jedan od pogođenijih sektora je definitivno muzička industrija. Događaji širom sveta koji se otkazuju ili odlažu zbog virusa dovode do neizvesnosti opstanka industrije u ovom trenutku.

Holandski ministar zdravlja, Hugo de Jonge, najavio je da će se masovni događaji dopustiti tek nakon što vakcina protiv koronavirusa bude dostupna javnosti. Svakih nekoliko nedelja održava se konferencija za štampu na kojoj vlada predstavlja svoj plan mera, koji će, nadamo se, dovesti do smanjenja ograničenja i prestanka zaraze u Holandiji. Pored svih ograničenja bilo je i najava da će svi masovni događaji biti zabranjeni do 1. septembra.

Međutim, stvari su i dalje prilično nejasne, jer ne postoji jasno objašnjenje šta se podrazumeva pod masovnim događajima. Može se samo nagađati da su u tu kategoriju uključeni festivali, koncerti, sportska okupljanja i velike konferencije.

Evo šta je Hugo de Jonge rekao o tome:

Masovni događaji će biti mogući tek kada se obezbedi vakcina, a niko još uvek ne zna kada će ona biti pronađena. Mi se nadamo uskoro, ali je verovatnije da će se to desiti za godinu ili dve.

Holandija je definitivno poznata po svojim letnjim festivalima i jednoj od najvećih konferencija elektronske muzike na svetu – Amsterdam Dance Event. Kako stvari sada stoje, šanse za bilo kakav veliki događaj koji se održava ove godine su vrlo male, ali sačekajmo i vidimo.

 

Izvor: bgdgrotto.com

Slični tekstovi

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.